Common Ground part 2 – Akzo Nobel Art Space

AkzoNobel Art Space
Christian Neefestraat 2
1077WW Amsterdam
maandag-vrijdag
10.00-17.00

Common Ground 2: kunstkijken in de Art Space van AkzoNobel Art Foundation
27 juli 2019

Passion for paint, maar vooral ook kleur. Want kleur is essentieel, kleur is energiek, kleur vertegenwoordigt de diversiteit van de samenleving en kleur verbindt. Aan het woord is Hester Alberdingk Thijm, directeur van AkzoNobel Art Foundation en met deze uitspraak doelt zij op het thema van de nieuwe tentoonstelling met kunst-voor-nop.
Ja echt, stap door de draaideur van het hoofdkantoor aan de chique Amsterdamse Zuidas en op links zie je direct een expositie-ruimte boordevol kunst van grote klasse. Vrij toegankelijk voor het geïnteresseerde publiek. Helemaal gratis en voor niks en zonder museumkaart.
Ik liet mijn licht schijnen over de museumwaardige kunst en maakte een uitgebreide notitie. Lees en kijk je mee?
(…)

Op dit moment is het creatieve duo dat te boek staat als Heringa Van Kalsbeek* ‘in the picture‘. In Common Ground 2 is er een eigen ‘hoek’ voor het kunstenaarskoppel ingericht met een viertal van hun grillige, organische en veelkleurig glimmende sculpturen. Daarnaast zie je er een video over de ‘making of’, oftewel de totstandkoming van hun buitenbeeld dat sinds vorig jaar te vinden is in het naastgelegen Beatrixpark.

En dat sculptuur van Heringa Van Kalsbeek in het park (genaamd ‘Future Past Glory’) maakt ook deel van de Amsterdam Sculptuur Biennale aka ArtZuid – en dat geeft mij dan een uitstekend bruggetje naar mijn budgetvriendelijke uit-tip. Een zeer aanlokkelijke optie, want heb je geen cent te makken en is je vakantiegeld al op – een bezoek aan zowel het één, als het ander is ‘om niet’ en uitstekend te combineren (let wel: de ArtSpace is alleen op werkdagen geopend). Dus ga op dwaalsafari langs de sculpturen van de beeldenroute  en start of eindig dat dagje ‘kunstzinnige Amsterdam voor Nop’ bij de AkzoNobel kunstsalon. (Nabij metro- én NS-Station Zuid).

Ik zeg: DOEN!

 

lees het hele artikel op A Grey Lady

 

Skill to the full, 2015
144 x 40 x 158 cm
Steel, textile, resin, wool, paint

  • Date 29 July 2019
  • Tags Exhibitions - Past