Goed Gekozen – Museum Belvédère

Group exhibition

5.12.2015 – 6.3.2016
Museum Belvédère
Van 1900 tot nu – collectie Van Toledo

De collectie Van Toledo omvat meer dan 100 jaar moderne kunst uit de periode 1900-2015. In ‘Goed Gekozen’ wordt een zorgvuldig samengestelde selectie getoond.

Vijf aandachtsgebieden markeren in chronologische volgorde de ontwikkeling van de verzameling: van het Hollands expressionisme (o.a. Leo Gestel, Else Berg, Charley Toorop), het Groninger expressionisme (o.a. Jan Wiegers, Jan Altink, Hendrik Werkman), de lyrisch abstracte schilderkunst (o.a. Bram van Velde, Geer van Velde, Willem Hussem), en de generatie rond Zero (o.a. Jan Schoon-hoven, Walter Leblanc, Bernard Aubertin), tot de eigentijdse kunst (o.a. Auke de Vries, Koen Vermeule, Emo Verkerk). Bij de tentoonstelling is een boek verschenen met hoogtepunten uit de collectie. Hier is een gefilmde impressie van de expositie te zien.

Op zoek naar een sfeervolle overnachting? Klik hier voor informatie over het arrangement ‘Goed Gekozen’, een samenwerking tussen Museum Belvédère en Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Alleen ten tijde van de gelijknamige tentoonstelling van de collectie Van Toledo, t/m 6 maart 2016.

  • Date 9 January 2016
  • Tags Exhibitions - Past